Kisfalucska Vendégház

Kezdőlap - Helyszínek - Kisfalucska Vendégház

Természetbe járó, vidékre vágyó városiak álma valósult meg a Kisfalucska Vendégház felépülésével. 2009 decemberében jött az elhatározás, hogy valahol a Hegyalján, ahol a víz, az erdő és a bor karöltve járnak, vendégházat építünk magunknak, a barátainknak, és mindazoknak, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak. A december „teljesen ideális” időpont ingatlan kutatásra, pláne, ha éppen évszázados rekordokat döntögető árvíz tombol… De minket ez nem zavart, bejártuk Mádot, Tarcalt, Tállyát, Erdőbényét, Tokajt, megnéztünk vagy 20 ingatlant kívülről-belülről, mígnem eljutottunk Bodrogkisfaludra, a Petőfi utcába. Egy utcafronti romépület, egy régi tornácos parasztház, egy kerekeskút és 1500 m2 áthatolhatatlan akácos dzsungel fogadott bennünket, amitől nemhogy a Bodrog, de még a telek vége sem látszott. Ezzel együtt is már elsőre volt valami megnyerő kisugárzása a helynek, de a döntés, akkor született meg, amikor egy 4 méteres, imbolygó vaslétrán sikerült feljutni a parasztház padlására és a padlás ablakán át megláttuk a Bodrogzugra, és a Tokaji Kopasz-hegyre nyíló panorámát! Ma már a Kis kócsag lakrész balkonjáról látható ugyanez, ahova egy kicsit komfortosabb körülmények között lehet feljutni…

PROGRAM

2019. szeptember 28. szombat

Zene

11:00 – 14:00 Melounge Duo
14:00 – 15:00 Hot Jazz Band
16:30 – 18:00 PlayGround
18:00 – 19:30 RatRod Rockabilly Band
20:00 – 22:00 Ildi Rider (Cover Band)

További programok

11:00 – 13:00 Natúrboros kóstoló Orsolyák Attilával és Takács Lajossal
15:00 – 16:00 A Borissza bőr kalandjai a Helia D-vel – Arckrémkészítő foglalkozás
15:00 – 16:45 Anyább anyák – Borászanyák, könyvbemutató közönségtalálkozóval és borkóstolóval

Egész nap:
Bodrogkisfaludi kortárs képzőművészeti alkotótáborok kiállítása (Typojam + Hét dűlő)

Gyerekprogram

11.00 – Bábelőadás – Paprikajancsi kalandjai Bodó Vilivel
Egész nap: arcfestés, gyereksarok, palacsintázó

Gasztro

Indítsd a napot egy reggelivel a Kisfalucskában!
Szombaton 8:30-tól 11:00-ig és
vasárnap 9:00-tól 12:00-ig KicsiZso különlegességeit kóstolhatod:

Erdei gombás bägel szendvics rukkolával, zempléni sajttal, tojással – 1500 Ft
Bundás kalács, vanília habbbal és szőlővel – 1200 Ft

10:00-tól kifulladásig:
Bodrog Smoker (KicsiZso)
Egész nap:
BBQ burger (buci, burgerszósz, pulled pork, paradicsom, cheddar) 1500 Ft
Velőscsont, savanyú salsa, kenyér 1200 Ft
BBQ gulyás 1000 Ft

Marci palacsintázója
Café Godot (Miskolc)

Reggeli a Kisfalucskában KicsiZsoval: szombaton 8.30-11.00, vasárnap 9.00 – 12.00

Borászatok

Bott Pince (Bodó Judit) – Bodrogkisfalud
Szélkiáltó Pincészet (Gubicskó László) – Bodrogkisfalud
Kikelet Pince (Berecz Stéphanie) – Tarcal

Kirakodóvásár helyi termelőkkel: Mádi Sajt, CraftUnique Mézeskalács Műhely, Mézek Bodrogkeresztúrból, Hegyalja Szappanműhely, Búzavirág kézműves termékek, Tűzzománc ékszerek.

NATÚRBOROS KÓSTOLÓ ORSOLYÁK ATTILÁVAL ÉS TAKÁCS LAJOSSAL

2019. szeptember 28. 11.00-13.00

Ismerkedj meg a natúrborok világával magyar és külföldi tételeken keresztül! Különböző borászati eljárásokat és stílusokat mutatunk be „zöld szemüvegen” át. Mit jelent a Pét-Nut? Mihez kell a kén, s mihez nem?

Mi a különbség a vegyszermentes és a konvencionális szőlőtermesztés, valamint az így készített borok között? Itt megtudhatod és megkóstolhatod!

A kóstoló 12 bort tartalmaz, az ára 9900 Ft/fő.

A kóstoló regisztrációhoz kötött:
markus.monika@gmail.com 20/5249228
istenhegyalja@index.hu 30/2332045

A BORISSZA BŐR KALANDJA A HELIA-D-VEL – Arckrém-készítő foglalkozás a tokaji aszú erejével

2019. szeptember 28. 15:00 – 16:00

A Mindszent Havi Mulatságot a bőrünk sem ússza meg szárazon. A tolcsvai Helia-D Herba-kastély kozmetikum-ajánlója érkezik hozzánk és útmutatásával a résztvevők egy Helia-D nappali alapkrémből kiindulva, növényi kivonatok és hatóanyag-komplexek, illatanyagok közül válogatva, akár tokaji aszú hozzáadásával elkészíthetik egyénre szabott nappali arckrémjüket.

Foglalkozás ára: 5000 Ft / 50 ml arckrém + egy pohár 6 puttonyos ajándék aszú 2013-ból, a Budaházy Pincészettől (Mád).
A részvétel regisztrációhoz kötött.
Jelentkezés: Somogyi Krisztina központvezetőnél e-mailben vagy telefonon
krisztina.somogyi@helia-d.hu
+36 30 6825683
www.herbakastely.hu

ANYÁBB ANYÁK – BORÁSZANYÁK
KÖNYVBEMUTATÓ KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓVAL ÉS BORKÓSTOLÓVAL

2019. szeptember 28. 15:00 – 16:45

Bartalos-Tóth Iveta és Mészáros Krisztina Anyább anyák című könyvüket mutatják be három borászanya gyerekei (értsd: borai) kíséretében. Márkus Mónika, Bai Edit (Carpinus Borászat) és Bodó Judit (Bott Pincészet) mesél arról, hogy mennyire képtelenség anyaként a mindennapi helytállás. Történetek anyákról, borászokról, anyaborászokról – nem csak nőknek.

A könyvről:
“Anyának lenni nem kell, választjuk. De ha vállaljuk, a lehető legjobban kell csinálnunk” – írja Mészáros Krisztina.
Bartalos Tóth Iveta szól az én-idő fontosságáról, hiszen azzal, hogy anyává válunk, nem szűnik meg a saját életünk sem! És mindezt ráadásul még össze is kellene egyeztetni egymással, hogy a párkapcsolatról, a hivatásról, a munkáról, a barátokról és a hobbiról ne is beszéljünk. Hogy lehet ezt mind győzni? És győzni kell?
A történetek és elmélkedések szerzője két fiatal nő, aki teljesen más úton jutott el az anyaságig, máshonnan indult, de eltérő természetük, problémamegoldási módjaik és életútjaik ellenére egy olyan sikeres csapatot alkot, amely a Mert nőnek lenni jó társulás rendezvényein, beszélgetésein és blogján keresztül rengeteg más nőnek, anyának segíthet, nyújthat fogódzót, szerezhet örömöt és erősítheti meg őket abban, hogy jó irányba halad az életük, és nincsenek egyedül a gondjaikkal, gondolataikkal. És hogy úgy vagyunk jók, ahogy vagyunk, akár anyaként, akár nőként, partnerként, barátként.
(forrás: https://www.libri.hu)

A 6 boros kóstoló ára: 2000 Ft/ fő
A program regisztrációhoz kötött.
Jelentkezés: Bodó Juditnál e-mailben vagy telefonon.
judit.bodo@bottpince.hu
+36 20 240 3855

Dűlőábrázolások – Szemelvények a bodrogkisfaludi kortárs grafikai alkotótáborok munkáiból

Bodrogkisfalud 2015 óta ad otthont kortárs grafikai alkotótábornak. A táborok célja, hogy művészeti eszközökkel bemutassa Tokaj-hegyalját, mint szőlészeti- borászati gyöngyszemet, mint világörökségi kultúrtájat, az itt élő közösségeket és a természeti sokszínűséget. A táborok témáit és tematikáját annak megfelelően alakítjuk ki, hogy az itt készült alkotások és az általuk kapott javak a közösségünket szolgálják. Kezdetben tipográfia és kalligráfia határozta meg a művészeti irányt. Ezekben a. Typojam nevű táborokban készült el Bodrogkisfalud 14 db betűje, újrahasznosított borászati anyagokból. Ezeket árverésre bocsájtva finanszíroztuk falunk BMX- parkját. A TOKAJlove plakát a borvidék belső identitás tudatát hivatott erősíteni. A 2016- ban készült fanzint lapozgatva átélhetjük a Bodrogkisfalud és Bodrogkeresztúr nyújtotta életérzést. A hamarosan megjelenő MAG. magazinunk pedig Tokaj–hegyalja világörökségi kultúrtáj értékeiről cikkez és mutat be grafikákat, dűlőrajzokat. Mára már a tipográfiát kortárs grafika egészíti ki és ennek jegyében készül a Dűlőábrázolások sorozata. A borvidék szőlőterületeinek elnevezései kiváló alapot szolgáltatnak a szabad alkotói fantázia megindulásának. Ki ne gondolkodna el a Csontos, az Úrágya vagy a Szerelmi név hallatán?

Fogadják nyitott szívvel és szemmel a kiállításunkat!

Márkus Mónika és a Hét Dűlő Hét alkotói csapata

KISFALUCSKA VENDÉGHÁZ

Bodrogkisfalud
Petőfi u. 16.

www.kisfalucska.hu

  • Bodrogkisfalud, Kisfalucska Vendégház3917 Bodrogkisfalud, Petőfi u. 16.