Dereszla

Kezdőlap - Borászatok - Dereszla

DERESZLA PINCÉSZET
Bodrogkeresztúr
Felső utca 2.

www.dereszla.com

A Dereszla Pincészet a Tokaji Borvidék egyik leggazdagabb történelmi múltjával rendelkező borászata, Magyarország történelme végigkísérhető a pince múltján. Az első írásos említése a bodrogkeresztúri pincének a 15. század elejéről való.
Az 1450-es évektől Hunyadi birtok, feltehetőleg Magyarország legnépszerűbb királya, Hunyadi Mátyás is megfordult a pince falai között. A történelem során többször cserélt gazdát.
1849 januárjában Bodrogkeresztúron zajlott a szabadságharc egyik legvéresebb csatája. A magyar győzelemnek állít emléket a Vinotéka épületének falába fúródott ágyúgolyó körüli nemzeti színű keret.
2000-ben a Champagne-i D’Aulan család úgy látta, hogy érdemes ezt a gazdag történelmi múlttal rendelkező pincét újra felvirágoztatni. A teljes technológia megújítását követően hozzáfogtak az 5 külön részből álló rendszer egy, a borászati technológiát és az esztétikumot is híven szolgáló pincerendszer kialakításához.
2007 elejére alakult ki a mai formája a Dereszla Pincészetnek. Ekkor új feldolgozó épület, logisztikai és adminisztrációs egységek épültek, melyek követik a régi pincebejáratként és présházként szolgáló műemlék épületek hangulatát, stílusát.
2015 óra a Dereszla PIncészethez tartozik a Henye borászat, ahol a pincészet száraz borai készülnek.

Dereszla Vinotéka és Delikátesz
10:00 – 20:00 Borkóstolók
19:00
Dereszla Bisztró Borvacsora
Algás vaj, fekete só, kovászos kenyér
Gólyafeszek, burgonya, tojás
Fácán leves, gesztenye, zöldségek
Kacsamáj, szarvasgomba, cékla
Tokhal, karfiol, kesudió
Mangalica tarja, füstölt bab, mustár
Csokoládé, homoktövis, narancs
Dereszla Vinotéka és Delikátesz
10:00 – 20:00 Borkóstolók
Dereszla Bisztró
19:00 Iván Szandra és Jász Andris Duó élőzenével
  • 3916 Bodrogkeresztúr, Felső utca 2.3916 Bodrogkeresztúr, Felső utca 2.