Borecet Művek

Kezdőlap - Helyszínek - Borecet Művek


Borecet Művek
Bodrogkeresztúr
Tarcali út 22.

www.borecet.hu
Elérhetőség: +36 30 525 4049

A ma ismert Tokaji Borecet Művek gondolata Formanek Ferenc fejében született meg 2006-ban. A korábban tanárként, fizikusként és kutatóként tevékenykedő vállalkozó gyermekkora óta érdeklődött a borászat és a szőlészet művészete iránt, így nem csoda, hogy mikor Bodrogkeresztúrra költözött, inspirációt érzett a Tokaji borvidék hagyományaihoz való kapcsolódásra. Látva és értékelve, a tokaji gazdák generációkon keresztül ápolt hagyományait és tapasztalatait, úgy érezte, hogy még egy borászattal nem tudna sokkal többet hozzátenni a vidék értékeihez. Ehelyett inkább egy rég elfeledett ősi hagyományt, a borecetkészítést kezdte el kutatni. A háborúk előtt, az iparosodás idejében Magyarországon szinte teljesen kihalt mesterség nyomait végül Ausztriában lelte meg. A sors játékaként, miközben vállalkozásához élelmiszermérnököt keresett, élete párjára is rátalált. Ma Képíró Anitával együtt vezetik a Borecet Műveket, mely hazánkban egyedülálló módon teremt értékből – minőségi tokaji borból – élettel teli borecetet. A borokon túl mára a cég saját gazdaságában termelt gyümölcsökből is készülnek ecetkülönlegességek.

Termékeik az elmúlt évek során Európa és Ázsia számos országába eljutottak, meghódítva a gasztronómiai különlegességek után érdeklődő séfek konyháit.

A gondosan őrzött és újraélesztett hagyományok után érdeklődők Bodrogkeresztúron, az Acetánia múzeumban ismerkedhetnek meg az ecet kultúrájával, történetével, múltjával, és a múzeumukban akár meg is kóstolható jelenével.

Idén is szeretettel várja látogatóit a Borecet Művek, ahol mindent megtudhat arról, hogyan készülnek a legnemesebb ecetek. Az Acetánia Múzeumban vezetett túra keretein belül ismerkedhet meg a különleges nedűkkel.

Látogatóink számára a legújabb technika segít betekintést nyújtani a borecet gazdag történetébe, hangulatos, interaktív tárlatvezetéssel, élményszerűen mutatjuk be az érdeklődőknek az ecetalapanyagok sokszínűségét, alkalmazási lehetőségeinek gazdagságát.
Ezen felül vendégeink meg is ízlelhetik a különleges bor- és gyümölcsös balzsameceteket.

Hosszabbított nyitvatartással várunk minden érdeklődőt!

Nyitvatartás:

Péntek – 8:00 17:00
Szombat – 10:00 18:00
Vasárnap – 10:00 14:00

8:00 – 16:00 Múzeumlátogatás
8:00 – 16:00 Gyümölcsbalzsamecet kóstolás aszúecet, balzsamecetkülönlegességek
10:00 – 17:00 Múzeumlátogatás
10:00 – 17:00 Gyümölcsbalzsamecet kóstolás aszúecet, balzsamecetkülönlegességek
  • Bodrogkeresztúr, Tarcali út 22.Bodrogkeresztúr, Tarcali út 22.