Borecet Művek

Kezdőlap - Helyszínek - Borecet Művek

A ma ismert Tokaji Borecet Művek gondolata Formanek Ferenc fejében született meg 2006-ban. A korábban tanárként, fizikusként és kutatóként tevékenykedő vállalkozó gyermekkora óta érdeklődött a borászat és a szőlészet művészete iránt, így nem csoda, hogy mikor Bodrogkeresztúrra költözött, inspirációt érzett a Tokaji borvidék hagyományaihoz való kapcsolódásra. Látva és értékelve, a tokaji gazdák generációkon keresztül ápolt hagyományait és tapasztalatait, úgy érezte, hogy még egy borászattal nem tudna sokkal többet hozzátenni a vidék értékeihez. Ehelyett inkább egy rég elfeledett ősi hagyományt, a borecetkészítést kezdte el kutatni. A háborúk előtt, az iparosodás idejében Magyarországon szinte teljesen kihalt mesterség nyomait végül Ausztriában lelte meg. A sors játékaként, miközben vállalkozásához élelmiszermérnököt keresett, élete párjára is rátalált. Ma Képíró Anitával együtt vezetik a Borecet Műveket, mely hazánkban egyedülálló módon teremt értékből – minőségi tokaji borból – élettel teli borecetet. A borokon túl mára a cég saját gazdaságában termelt gyümölcsökből is készülnek ecetkülönlegességek.

Termékeik az elmúlt évek során Európa és Ázsia számos országába eljutottak, meghódítva a gasztronómiai különlegességek után érdeklődő séfek konyháit.

A gondosan őrzött és újraélesztett hagyományok után érdeklődők Bodrogkeresztúron, az Acetánia múzeumban ismerkedhetnek meg az ecet kultúrájával, történetével, múltjával, és a múzeumukban akár meg is kóstolható jelenével.

PROGRAM

2019. szeptember 27. péntek
8:00 – 16:00

Múzeumlátogatás
Gyümölcsbalzsamecet, aszúecet, balzsamecetkülönlegességek kóstolása

2019. szeptember 28. szombat
8:00 – 16:00

Múzeumlátogatás
Gyümölcsbalzsamecet, aszúecet, balzsamecetkülönlegességek kóstolása

Zene
The Pritenderz – mai zenék új formában

Gyerekprogram
Arcfestés, csillámtetoválás, kifestő, trambulin, csúszda

Gasztro
Nánási Portékázó: mangalica kolbász, hamburgeres különlegességek, lepcsánka,
Baz Beer-Tokaji kézműves sör


Borecet Művek
Bodrogkeresztúr
Tarcali út 22.

www.borecet.hu

  • Bodrogkeresztúr, Tarcali út 22.Bodrogkeresztúr, Tarcali út 22.