Patricius Borház

Kezdőlap - Borászatok - Patricius Borház

A tokaji borvidéken található Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövő iránt érzett borászati elhivatottsága hívta életre. Tulajdonosai Kékessy Dezső és lánya, Kékessy Katinka. A család felmenői apai és anyai ágon már a XVIII. századtól ismert szőlőbirtokosok Mátraalján és Tokaj-Hegyalján. A 8 történelmi első osztályú dűlő gazdagságát ötvöző 85 ha-os birtok központja Bodrogkisfaludon, a Várhegy-dűlőben épült fel az 1867-ben megjelent Tokaj-Hegyalja Albumban is szerepelő uradalmi présház átalakításával, melyhez ma már egy organikus stílusban épült, modern, gravitációs rendszerű borászat is csatlakozik, tökéletesen tükrözve a hagyományok és a korszerű modernitás együttélését a világörökségi tájban.

Tokaji borászatunk filozófiájának fontos része, hogy nagyra becsülik a borvidék tradícióit. Tisztában vannak vele, hogy elődeik sokat elértek és azt is tudják, hogy ezeket a hagyományokat kell újra éleszteni és tovább adni. Együtt élnek a régi értékekkel és merítenek belőle, folytatják azt a munkát, amit elődeik elkezdtek, és mindezt igyekeznek a mai kor emberének és kihívásainak megfelelően tenni. Tradíció, érték, egyediség, egyensúly – melyek kifejezik a hitvallásukat. A történelem, az itt élő emberek tudása, tapasztalata és a természet egyedi, csak Hegyaljára jellemző karaktere jelenti számukra az alapot, a munkához szükséges inspirációt. A harmóniára való törekvés, a természet örök körforgására is jellemző egyensúly keresése alapvetően határozza meg mind a szőlészeti, mind a pincemunkájukat.

Kulináris élmények a Patriciusban

2 ültetett izgalmas és egyedi kóstolóval várjuk a vendégeket. Milyen süti illik egy Tokaji Pezsgőhöz? Ezt is megtudhatjátok, ha szeptember 26.-án velünk kóstoltok. Exkluzív Aszú & Libamáj kóstoló, melynek során olyan Aszúkat is megmutatunk, amelyek már nincsenek kereskedelmi forgalomban!

9:30 – 12:00 Pezsgős piknik a Várhegyen – zempléni finomságokkal, pezsgővel,
maximum 20 fő, előzetes regisztrációhoz kötött (geriadam@patricius.hu)
13:30 Cukrász vs. Borász kóstoló
Nagy – Nádházi Réka mutatja be a saját finomságait és Molnár Péter a
hozzá illő borokat
5 féle Patricius bor – száraz, pezsgő, késői szüret, aszú + 5 sütivel regisztrációhoz
kötött, fizetős kóstoló, max.20 főt tudunk fogadni erre a kóstolóra, regisztráció
emailben: geriadam@patricius.hu
15:30 A Tokaji Aszú és Magyar Libamáj örök szövetsége
5 Patricius Aszú + 5 féle libamáj párosítása + 1 MEGLEPETÉS (regisztrációhoz
kötött és fizetős kóstoló, max. 20 főt tudunk fogadni erre a kóstolóra, regisztráció e-
mailben: geriadam@patricius.hu)

PATRICIUS BORHÁZ
Bodrogkisfalud
3357. hrsz. Várhegy-dűlő
[48°11’29.6″N 21°21’38.4″E]

A borászat Bodrogkisfalud közigazgatási határában található, autóval megközelíthető a 37-es számú főútról: a 41-42 km között tábla jelöli a hozzánk vezető utat.

www.patricius.hu

  • Bodrogkisfalud, Patricius Borház Kft.3917, Bodrogkisfalud 3357. hrsz Várhegy dűlő